top of page

Kan din bolig holde varmen – eller trænger den til isolering?

Bor du i en bolig af ældre dato, så er der formentlig mærkbare besparelser at hente ved at efterisolere loft, tag, vægge, gulve og rør. Der er mange penge at spare på din varmeregning med en god isolering af din bolig. Det giver dig også et godt indeklima, en god temperatur uden træk eller fugt. Isolering eller efterisolering kan forekomme mange steder, på taget, på loftet, væggene eller under gulvet. Det kan godt være du vælger kun at gøre et af tiltagene men det kan gøre en mærkbar forskel på din varmeregning. Det giver selvfølgelig udslag i en kontant besparelse på varmeforbruget og din investering vil tjene sig hjem igen. Du vil ydermere kunne trække det fra i skat ved at indberette håndværkerfradrag for arbejdslønnen.  

Et sted at starte er på loftet – Hvis isoleringen ser tynd, slidt og sjusket ud og eventuelt kun 100 mm tyk, så bør det overvejes at få lagt et nyt lag ovenpå eller udskifte den helt. Isoleringen bør være mindst 300 mm tyk. Man isolerer på loftet ved enten at bruge måtter eller i ruller. Ruller må anbefales, da de giver den tætteste isolering grundet færre samlinger. Før der isoleres, tjekker vi selvfølgelig, at alle dampspærre er tætte og intakte. Samme muligheder gælder for dit tag. Hvis din bolig er af ældre dato, så kan det have en ringe isoleringen eller slet ingen. Der kan derfor fosse varmepenge ud af dit tag. Skal du eventuelt skifte tag, så vær opmærksom på at få isoleret det så tykt som muligt, så din bolig lever op til kravene på nye huse, hvor standard på isolering er 400 – 500 mm isolering. Væggene på din bolig kan også have en indflydelse på din varmeregning. Husets indervægge må ikke være koldere end en 16-17 grader i opvarmede rum. Hvis de er koldere, så slipper varmen ud igennem væggene og kan forårsage træk. Optimalt ville man isolere væggene udefra med eventuelt facadebatts. Det sætter en prop i varmetabet og sikrer mod kuldebroer, fugt og skimmel. I samme moment kan det undersøges om din bolig skulle have en hulmur. Hulmursisolering er en nem måde at efterisolere ydervæggen på. Den kan ske ved at tage enkelte mursten ud i ydermuren eller ved at bore huller i fugerne og blæse isoleringsmateriale ind i hulrummet mellem for- og bagmur. Hvis du skal have efterisoleret hulmuren, er der adskillige materialer at vælge imellem - lige fra mineraluld til papirisolering. Skal du altid have hjemmesko på? En anden stor årsag til varmetab er gulvet i din bolig. Har du et kold gulv med træk og fugt kan i overveje at få det isoleret. Det kræver dog at der skal ligges et nyt gulv, hvor det bygges op med isolering eller varmerør. Du kan hurtigt spare penge på at få isoleret dine vandrør. Hvis de for eksempel løber i en kold kælder, under taget eller i en skunk, så kan de isoleres med rørskåle som enten tapes eller limes fast. Det vil stoppe spildet af varme og vand øjeblikkeligt ved at isolere dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ring og få en uforpligtende snak med os omkring dine projekter i huset, haven eller virksomhed

+ 45 28 40 40 60

 

Vi arbejder til rimelige priser

Isolerings materiale
former og typer

  • Flexi A-Batts (til isolering af lette loft-, tag- og vægkonstruktioner)

  • A-Murbatts (til isolering af murede ydervægge)

  • A-Fundamentsbatts (til isolering af indvendig kant og fundament)

  • Vintermåtte (isolering som frostsikring)

  • Loftgranulat (til isolering af tagrum og loftkonstruktioner, typisk med snæver plads)

  • Fugestrimmel (til isolering af fuger mellem elementer, fx omkring vinduer og døre)

  • Hulrumsfyld (til isolering af hulmure og etageadskillelser, blæses ind udefra og generer således ikke indenfor) Her bruges oftest mineraluld som kan være enten stenuld og glasuld eller polystyren (flamingo) eller leca i granuleret form. Papirstrimler kan også bruges.

  • A-rullebats (til isolering af alle bygningskategorier, tag, loft, ydervægge, skillevægge gulve, kældre, etageadskillelser)

  • Lamelmåtte (til varme- og kondensisolering af rør, beholdere, ventilationskanaler og plane flader)

Home Repair

De Gode Håndværkere 28 40 40 60

bottom of page